Почистване на DPF филтър Стара Загора

Цени

ПРОВЕРКА И ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАПУШЕН ФИЛТЪР ЗА ТВЪРДИ ЧАСТИЦИ DPF / FAP И КАТАЛИЗАТОРИ С МАШИНА ЗА ПОЧИСТВАНЕ

За какво служи и какво представлява филтър за твърди частици DPF или FAP Филтъра?
При изгарянето на дизеловото гориво в цилиндъра и горивната камера неминуемо, част от продуктите на изгарянето са сажди Филтъра за твърди частици както е по-популярен DPF (Diesel Particulate Filter) или FAP (Filtre à Particules) за Френските автомобили e предназначен да улава тези твърди частици в случая сажди и да намалява изпускането им в атмосферата с цел опазване на oколната среда.

Важно: ДПФ / ФАП филтъра улавят само и единствено твърдите частици и не трябва да се бърка с КАТАЛИЗАТОР (при катализатора протичат химични процеси).

Филтър за твърди частици DPF / FAP филтъра представлява пореста керамична материя с кутийки с много малки размери 0.07-0.09мм2. При преминаването на отработените газове от цилиндъра през филтър за твърди частици DPF / FAP филтъра улавят саждите а през тесните пори преминават само газовете и през ауспуха излизат в атмосферата. Така се намалява изпускането на сажди до 1мг/км.

С течение на времето и работата на двигателя филтър за твърди частици DPF / FAP филтъра се запушва и тогава на помощ идваме ние, защото можем да почистим DPF / FAP филтъра на всички леки и лекотоварни автомобили.

Как да разберем дали DPF / FAP Филтър е запушен

  • Светва индикатор на таблото
  • Намалена мощност на Двигателя
  • Промяна в шума на двигателя
  • Неравномерна работа на Двигателя на Празен ход
  • Завишен разход на гориво
  • Повишаване работната температура на двигателя , следствие невъзможността за изпускане на изгорелите газове

НЕ препоръчваме Физическото и Софтуерно премахване на филтър за твърди частици DPF / FAP Филтъра и Катализатора, защото това може да доведе до допълнителни странични ефекти в работата на двигателя, както и поради факта, че рано или късно в България нещата започват да си идват на мястото и един ден може да е невъзможно да преминете Годишен Технически Преглед и ще се наложи да купувате нов DPF / FAP Филтър на цени между 2000-4000лв

Как да почистим DPF / FAP Филтъра и Катализатора

Машинно това е най-добрият, най- бърз и най-безопасен начин за почистване на Вашият DPF / FAP филтър. На цена само от 250лв. и от 2 до няколко часа ще имате напълно почистен DPF / FAP филтър.

Свържете се с нас

Auto SPA

гр. Стара Загора, кв. Индустриален, ул. Промишлена /до ИТА СЕРВИЗ/

088 877 7332